Review: cameră sport Evolio iSmart Pro

Compania GoPro îşi poate adjudeca indiscutabil meritul de a fi pus în mâna amatorilor de sport o cameră video de acţiune compactă, performantă şi cu un preţ cât de cât accesibil. Linia Hero a devenit un standard al camerelor sport, însă asta nu înseamnă că rivalii de pe această piaţă nu pot oferi produse cel puțin la fel de competitive, iar un bun exemplu este producătorul autohton Evolio cu ale sale camere sport iSmart.

20160819_164101

Evolio vinde ce ceva timp aceste camere sport, indentificate după rezoluția maximă la care pot filma și anume: 720p (iSmart HD), 1080p (iSmart PRO Full HD și iSmart PRO Full HD Wi-Fi) și 4K (iSmart 4K).

Din gama de camere sport oferite de Evolio am testat iSmart PRO FullHD 1080p Wi-Fi, achiziționată de puțin timp după magazinul online Evolio.

20160904_170036

iSmart PRO este o camera video sport ultracompacta care poate filma Full HD 1080p cu 30 de frame-uri pe secunda. Camera poate inregistra si imagini la 60 de frame-uri pe secunda in rezolutie HD 720p, dar poate realiza capturi foto cu rezoluti de pana la 12 MPx.

Accesorii:
Cel mai mult mă surprinde că pentru un preț de doar 270 lei (eMag , redus de la 400 lei) am primit în pachetul camerei iSmart o multitudine de accesorii. Majoritatea dintre acestea fiind compatibile cu accesoriile de la camerele de acțiune GoPro, așa că puteți folosi și accesorii GoPro la această cameră, sau invers.

20160819_163312

Iar acestea sunt:

 • carcasă subacvatică (rezistă până la 30 de metri adâncime, conform spuselor celor de la Evolio)
 • un capac suplimentar spate pentru carcasa subacvatică
 • prindere pe ghidon sau altă bară
 • prinderi adezive pentru suprafețe drepte, plus câteva benzi 3M de rezervă
 • carcasă schelet pentru aer liber și adaptor cu șurub pentru prinderea ei la alte elemente de legătură
 • trei prinderi simple, în diverse unghiuri, de exemplu pentru adaptorul de ghidon sau pentru alte brațe prelungitoare
 • prindere cu clemă
 • patru curele cu arici
 • câțiva șoricei de plastic și un fir metalic
 • adaptor cu filet pentru trepied standard

Însa din pachet lipseste o ventuză solidă, care după părerea mea este cel mai utilizat accesoriu la o cameră sport.

Design:
Evolio iSmart PRO este destul de mică ca dimensiuni, are 59.3 × 24.3 × 41.1 mm și o greutate de 155 de grame. Corpul camerei este confecționat din ABS, un material plastic rezistent și necasant. Pe margini materialul este striat pentru a oferi un grip mai bun atunci când este ținut în mână, iar butoanele sunt așezate identic cu cele a unei camere GoPro.

Pe partea din față avem butonul de pornire/oprire ce are rolul și de a schimba modul de filmare/fotografiere și de a accesa meniul de setări, iar lângă acesta se află ieșit în exterior obiectivul de 12MPx.

20160819_164339

În partea de sus regăsim butonul de filmare (start/stop) și captură foto ce are și funcția de selecție la navigarea prin meniu, lângă acesta avem un led de stare care se va aprinde intermitent în timpul înregistrării video.

20160912_184013

Pe partea stângă avem două butoane pentru navigarea prin meniul camerei (SUS/JOS), butonul „SUS/Playback” are rolul de a intra în meniul Playback (Galerie) pentru vizualizarea imaginilor, iar butonul „Jos/Wi-Fi” activează funcția Wi-Fi pentru a controla camera de la o distanță de peste 20 de metri și pentru a distribui rapid imaginile cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefon sau tabletă (Android / iOS), tot aici este și un mic difuzor.

20160912_184059

În partea de jos este un locaș mai greu de deschis unde se află bateria de 900mAh Li-ion și poate asigura până la 90 de minute de filmare continuă. Bateria se poate încărca folosind portul micro USB aflat pe cameră, dar cine doreste o autonomie mai mare poate cumpăra o baterie de rezervă.

20160912_184145

Pe partea dreaptă regăsim porturile de conectare: micro-USB pentru încărcare, micro-HDMI și slotul pentru card micro-SD de până la 32GB, tot aici mai este și microfonul.

20160912_184227

Pe spatele camerei se regăsește ecranul cu o diagonală de 1.5inch, acesta nu excelează prin calitatea sa ori vizibilitatea în lumină puternică. Acesta te va ajuta să schimbi modurile de lucru, să încadrezi imaginea cât mai bine, să vezi înregistrarile anterioare, nivelul bateriei și câtă memorie mai ai pe card.

20160912_184457

Filmare:

Evolio iSmart PRO oferă filmare la 30 de cadre pe secundă la rezoluție Full HD și 60 de cadre pe secundă la rezoluție HD. Unghiul de filmare/fotografiere al lentilei este de 170 de grade. Captura imaginilor se face în format .MOV cu compresie H.264.

După cum se remarcă din secvențele video atașate, calitatea video este bună atât ziua cât și noaptea.

Camera poate fotografia continuu și dispune și de autodeclanșator, balansul de alb se face automat, dar nu recomand folosirea camerei pe post de aparat foto, calitatea imaginilor fiind nu tocmai bună.

Conectivitate:

Camera de acțiune Evolio iSmart PRO se poate conecta la telefon prin Wi-Fi, pentru a putea face fotografii și clipuri video, dar și pentru a putea exporta și publica materialele multimedia.

Controlul camerei se poate face prin intermediul aplicației iSmart DV care este disponibilă gratuit în App Store și Google Play.

Specificații tehnice:

 • Înregistrare Video – 1080p (30 fps) / 720p (60fps)
 • Wi-Fi – 802.11 b/g/n
 • Rezolutie fotografii – 12MP
 • Tip Display – 1,5 inch LCD
 • Sistem de operare – Android, iOS
 • Unghi de vizualizare – 170°
 • Rezistenta la apa – DA, pana la 30 de metri adancime
 • Format Video – MOV
 • Conectivitate – micro HDMI, micro USB, microSD
 • Memorie externa – pana la 32GB
 • Culoare – Gri
 • Baterie – 900 mAh
 • Dimensiuni si Greutate – 59.3 × 29.3 × 41.1 mm; 155g

Comentariu final:
Dacă vrei o cameră cu care să filmezi în vacanțe în timp ce faci scufundări sau simple plimbări cu bicicleta/mașina atunci nu are rost să dai banii pe un GoPro când ai o alternativă mult mai ieftină care în astfel de situații face același lucru.

Autonomia bateriei este destul de bună, după câteva clipuri Full HD, fotografii și butonat bateria abia a scăzut la 50%.

Camera poate fi cumpărată după: EvolioShop, eMag, Flanco,

PRO Contra
– calitatea filmării pe timpul zilei – calitate scăzută pentru fotografii
– multe accesorii în pachet – aplicațiile software limitate
– are ecran și autonomia de 1.5h – formatul .mov
– prețul mic

You may also like...

Lasă un răspuns